12 натурални антибиотика от аптеката на природата

Bunches Of Healing Herbs On Wooden Wall, Mortar With Dried Plants And Bottles

Ѕез значение колко се стараем да подсилим имунната си система и да предпазим семейството си, пон€кога е невъзможно да се избегнат забол€вани€та. ¬ тези случаи лекарите препоръчват антибиотици.

«а съжаление, антибиотиците не са безвредни, защото убиват не само вредните бактерии, но и милиони ДдобриУ бактерии, които са нужни за правилното храносмилане. ѕон€кога се налага, за съжаление, да се използват, но много пъти бихме могли да ги избегнем и в тези случаи, тр€бва да сме запознати с онова, което природата ни дава за борбата със забол€вани€та, по естествен начин с така наречените натурални антибиотици.

1. ≈кстракт от семе на помело/грейпфрут

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (16)

≈кстрактът от семето на помело е натурален антибиотик.

Oт известно време, хората са забел€зали, че нещо в помелото убива бактерии. Ќаправени проучвани€ (в  алифорни€) са потвърдили, че екстрактът от помело оказва вли€ние на бактериите, вирусите, гъбъчките и паразитите. “ова магическо вещество е сравнително евтино и може да се използва вътрешно и външно.

“ози екстракт може да се използва и от хора и от животни. ƒо момента н€кои бактерии не са успели да разви€т имунитет към този естествен антибиотик.

2. „есън

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (13)

„есънът има редица полезни качества, но най-важни са антибактериалните му качества. »стори€та ни учи, че чесънът е успешно използван за третиране на чума и други епидемични забол€вани€.

јнтибактериалните му качества се изучават от векове. ѕрез 19в. Ћуи ѕастьор използва и потвърждава, че чесънът убива бактерии в лабораторни услови€. —ъвременни експерименти потвърждават, че чесънът е ефективен в третирането срещу различни бактерии, вируси и гъбички.

„есънът съдържа германий и калий, два минерала, които са от съществена важност за ц€лостното здраве, а също така съдържа и серни съединени€, и по-конкретно алицин, който е основни€т фитохимикал, отговорен за подсилване на имунната система. ¬инаги го използвайте суров.

3.  олоидно сребро

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (14)

¬одата от колоидно сребро със сигурност е един от естествените антибиотици, не е токсична, ефикасно третира повече от 650 патогени, включително вируси, бактерии и гъбички. ƒо 1934г., когато е открит пеницилина, среброто е било единствени€ лек за много забол€вани€.

ѕрез 1983г., ћинистерството на здравеопазването в —јў признава колоидното сребро като лекарство, което може да се купува без лекарска рецепта. ¬ъпреки това, колоидното сребро потъва в забрава, поради бързото развитие на индустриалното производство на антибиотици.

4. ≈хинаце€

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (15)

≈хинаце€та произлиза от —еверна јмерика.  оренното население винаги е използвало листата и корените на растението за лекуване на рани от вс€какъв вид. ѕредотврат€ва инфекциите и подобр€ва имунитета по начин, който стимулира производството на лимфоцити в т€лото.

Ћимфоцитните клетки са най-малките клетки в свързаната тъкан със защитна функци€, ко€то е свързана с образуването на антителата и участва в реакциите на имунната система. ≈хинаце€та може да предотврат€ва забол€вани€ или да ускори възстанов€ването от т€х.

≈хинаце€та подсилва имунната система по естествен начин, чрез преодотврар€ване на бактериалните инфекции и особено вирусните. Ќеверо€тно ефикасна в предотврат€ването на грип, настинки, инфекции на ушите и състо€ни€ подобни на грип.

—ъществуват доказателства за ефикасността ? срещу екстремно опасни бактерии, като стафилококус ауреус. ”споко€ва дихателната, хранителната и пикочната системи и пречиства бактериите, успоко€ва възпалени€та на кожата, пречиства лимфата и укрепва имунитета. —амо н€колко капки от тинктурата могат да успоко€т болки в гърлото и същевременно да успоко€т възпалението.ћоже да използвате ехинаце€та като тинктура или чай.

5. ѕрополис

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (2)

ѕрополисът е смолисто вещество, което се произвежда, когато пчелите събират прашец от различни растени€. ѕчелите използват прополиса за да поддържат хигиената на кошера Ц да го предпазват от вредители, включително инфекции.

 огато става дума за кошерите, те са едно от най-стерилните места в природата Ц и то изц€ло благодарение на прополиса.

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта

ќт древни времена хората използват прополис като естествен антибиотик, който предпазва от бактерии и подсилва имунната система. ѕолезните му ефекти са известни от времето на ’ипократ, който го е използвал за третиране на €зви и рани. «а разлика от конвенционалните антибиотици, прополиса оказва вли€ние и на вирусите. —ъдържа поне 19 активни субстанции, всички витамини и 13 от 14-те минерали, от които т€лото ви се нуждае.

ѕроучвани€та показват, че вземането на прополис в грипни€ сезон, намал€ва риска от грип и настинки с 53%. ѕрополисът е ефективен в третирането на кашлица, възпалено гърлото и сливици, синузит.  ремовете направени от прополис са идеален лек при гъбички и бактериални инфекции по кожата.

6. ¬итамин —

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (3)

’ората от много време зна€т за качествата на витамин — и все още го използват за превантивни цели.

¬итамин — е натурален антиоксидант, който играе особена рол€ в стимулиране на защитните механизми на т€лото. “ози витамин е цар в предотврат€ването на забол€вани€ и хората, които го използват се наслаждават на ползите от него през грипни€ сезон.

”чените са направили редица проучвани€ върху ефектите на витамин — върху вируси и бактерии и са потвърдили, че той е ключ към предотврат€ването на инфекции.

ƒр. ‘ред  ленер е направил интересно проучване, при което прилага витамин — венозно. Ќеговото проучване потвърждава, че витамин — не само се отраз€ва на бактериите и вирусите, но и на токсини (змийска отрова). ѕри епидеми€ на детски паралич в —еверна  аролина, ƒр.  ленер е излекувал 60 пациенти използвайки витамин —, който все още се използва за предотврат€ването му с лекота.

7. ћасло от –иган

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (4)

ћаслото направено от листа на риган съдържа лечебна субстанци€, ко€то се нарича карвакрол, ко€то има антибактериални качества.

ѕроучвани€, направени в ”ниверситета в ƒжорджтаун, показват, че маслото от риган може да се бори с инфекциите със същата ефективност, както конвенционалните антибиотици.

»зследвани€та, също така показват, че маслото от риган унищожава до 96% от пневмококите, 92% от стафилококите, 83% от стрептококите и 78% от ентерококите в т€лото.

¬ момента учените потвърждават, че маслото от риган е ефикасен лек за 25 различни бактерии, включително бактерии, които са развили устойчивост към конвенционалните антибиотижи и бактерии, които причин€ват чревни инфекции, инфекции на пикочните пътища, коремен тиф, холера, €зви и кожни инфекции.

—илната му антивирусна активност предпазва срещу грип, настинки, морбили и заушка. Ќамал€ва възпалението и болката от прободни рани и животински ухапвани€, неутрализира отровата от ухапвани€ на пчели, па€ци и отровни змии.

8. ≈кстракт от маслинови листа

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (5)

“ази чудна субстанци€ се произвежда при преработката на маслиновите листа и се нарича олеуропеин. “ози екстракт от маслинови листа е известен с анти-микробните си качества, които предпазват маслиновите дървета от патогени.

”чените много пъти са тествали анитимикробните качества на олеуропеина, и научните проучвани€ върху ефективността му са публикувани в редица медицински журнали.

“ози екстракт освобождава от вредните ефекти на свободните радикали, и е от гол€ма полза за науката, тъй като свободните радикали се см€тат за основна причина за преждевременното състар€ване и множество забол€вани€.

Ћистата на маслиновите дървета са мощен антиоксидант. ѕрепоръчва се да имате винаги екстракт от маслинови листа у дома.

9. јстрагал

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (6)

јстрагалът (Astragalus membranaceus) е растение, което произхожда от  итай и е малко познато по света.

¬ јзи€, хората използват астрагала повече от 2000 години за укрепване на имунната система и предотврат€ване на грип и настинки. “ази билка действа стимулирайки произвеждането на интерферон, който развива възможностите на т€лото за борба с инфекциите. јстрагалът има антибактериален и антивъзпалителен ефект, съдържа антиоксиданти, укрепва имунната система, намал€ва артериалното нал€гане и предотврат€ва диабет.

10. «елен чай

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (7)

≈пигалокатехин галат (EGCG) е една от активните съставки на зелени€ чай. ѕроучвани€та показват, че е силно ефективен срещу определени вътрешни бактерии. —ъщо така е известен с неверо€тните си способности за разграждане на мастните клетки в организма. „удесен естествен антибиотик, който просто тр€бва да бъде част от ежедневната ви диета.

11. ћед от манука

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (8)

јко подредите естествените антибиотици по вкус, медът от манука, определено ще е най-вкусен и най-ефективен. ѕоручвани€та показват, че медът като ц€ло има антибактериални качества, но медът от манука е особено силен, благодарение на естествената си съставка, наречена метилглиоксал. “€ оказва вли€ние на широк спектър от бактерии включително и на такива, които са устойчиви на антибиотици.

¬ъншното прилагане убива гол€мо количество патогенни бактерии, включително —трафилококус ауреус.

ћедът от манука може да се прилага орално за третиране на различни видове бактериални инфекции и подсилване на имунната система.

12. √радински чай

12 натурални антибиотика, за които не ви е необходима рецепта (9)

ѕреди да се откри€т синтетичните антибиотици, салви€та е била един от най-ценните естествени антибиотици. Ћечебните й свойства са добре познати още от античността и средновековието. √радински€т чай се е използвал за удължаване на живота. —ъдържа етерични масла, танини, жел€зо, калций и витамин ј. ћощен антисептик е и предотврат€ва развитието на бактерии, вируси и гъбички.

»зточник: ∆енски св€т

 

–С–ї–∞–≥–Њ–і–∞—А—П —В–Є, —З–µ —Б–њ–Њ–і–µ–ї—П—И —В–∞–Ј–Є –њ—Г–±–ї–Є–Ї–∞—Ж–Є—П —З—А–µ–Ј –±—Г—В–Њ–љ—З–µ—В–∞—В–∞ –Њ—В–і–Њ–ї—Г

–Р–Ї–Њ —Б—В–∞—В–Є—П—В–∞ —В–Є –µ –±–Є–ї–∞ –≤–∞–ґ–љ–∞, –њ–Њ–ї–µ–Ј–љ–∞ –Є–ї–Є –Є–љ—В–µ—А–µ—Б–љ–∞ - –њ–Њ—Б—В–∞–≤–Є –Є –Њ—Ж–µ–љ–Ї–∞!
–Ч–∞ —Ж–µ–ї—В–∞ –µ –љ—Г–ґ–љ–Њ –і–∞ –љ–∞—В–Є—Б–љ–µ—И –µ–і–љ–∞ –Њ—В –њ–µ—В—В–µ –Ј–≤–µ–Ј–і–Є—З–Ї–Є!
(5 оцени(ха), резултат: 4,60 от максимално 5)
Loading...Loading...

–Ь–Њ–ґ–µ –і–∞ —Е–∞—А–µ—Б–∞—И –Њ—Й–µ:

ƒесетте лечебни свойства на джинджифила
Ћечебните свойства на джинджифила ƒжинджифилът е бил познат още преди 7000 години в ёжна јзи€. —тарите г...
≈стествена и евтина алтернатива на шампоана - директно от кухн€та
 аквото сложите върху кожата си се абсорбира чрез кръвоносната система и отива директно в органите ви. јз съм на ...
«а идеален външен вид и перфектно здраве - сода за хл€б
»скате винаги да сте красиви и здрави?! ≈ това е една постижима цел и то само с помощта на сода за хл€б. “ова ...
ѕр€сното зеле - магнит, който изтегл€ болестите от човешкото т€ло
“ози път н€ма да €дем пр€сно зеле, а ще използваме неговите листа за външна употреба. 1. «елеви листа при отоци...
ƒомашно приготвена паста за зъби - виж рецептите
≈то един набор от идеи за приготв€не на домашна паста за зъби, както и н€колко съвета за избелващи пасти за зъби. јко търсит...
ƒетоксикаци€ от вредните вли€ни€ на  еймтрейлс, тежки метали и други токсини
        &a...
’раносмилане и правилни€т ред на приемане на храните
ƒа на постенето и здравословното хранене, не на лекарствата јмерикански€т лекар†д-р†—тенли Ѕас†започва да изследва връзката между ...
ѕолезни рецепти с вино от лечител€ ѕетър ƒимков
“ози път ще се запознаем с н€колко полезни рецепти с вино от народни€ лечител ѕетър ƒимков. “е са изпитани и доказано действащи ƒокато б...

–Э–∞–њ–Є—И–Є —Б–≤–Њ–µ—В–Њ –Љ–љ–µ–љ–Є–µ

–Э–∞–њ–Є—И–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А –њ—А–µ–і–Є –≤—Б–Є—З–Ї–Є –њ–Њ “12 натурални антибиотика от аптеката на природата”

–Ґ–≤–Њ—П—В –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

Copyright © 2024 | Google sitemap
–†–∞–Ј—А–∞–±–Њ—В–µ–љ–Њ –Њ—В –•–Є—В–Ю—Д–µ—А—В–∞