ѕриродната профилактика на рака, витамин B17

„ували ли сте за витамин B-17? ћоже би сте чували другото му име Ц лаетрил.

apricot

јмериканците н€мат достъп до ¬-17, защото јгенци€та за храните и лекарствата (FDA) го иззе от пазара през седемдесетте години на двайсти век и го извади от витамините ¬-комплекс! Ќезаконно е медицински лица да предписват този витамин на пациентите.  айсиевите €дки са най-добри€т източник на витамин ¬-17, но и те б€ха иззети от рафтовете на всички магазини за здравословни храни и от пазарите за природни продукти в ц€лата страна. ћалко изследвани€ са правени за витамин ¬-17 от 1977 г насам. —лед като го забраниха, той бе забравен.

—поред изследвани€ от преди години, предоставени от диетолози и учени медици, витамин ¬-17 е естествено, съдържащо цианид съединение, което отдава съдържащи€ се в него цианид единствено в присъствието на конкретна група ензими, наречена бета глюкозидаза или глюкуронидаза. ѕо чудо тази група ензими се открива почти изключително само в ракови клетки. јко бъде открита на друго м€сто в т€лото, т€ е придружавана от по-големи количества от друг ензим, роданеза, който има способността да дезактивира цианида и да го преобразува в напълно безвредна субстанци€. –аковите тъкани не съдържат предпазващи€ ензим роданеза.

» така, според натрупаните научни познани€, раковите клетки се изправ€т пред двойна заплаха: наличието на един ензим, излагащ ги на цианид, докато липсата на друг ензим, открит във всички останали, нормални клетки, води до неспособността на рака да се самодетоксикира. —амата природа предостав€ форма на цианид, ко€то може естествено да унищожава раковите клетки! –аковите клетки не могат да противодействат на цианида са унищожени, докато нераковите клетки не са заплашени от цианида, и следователно остават незасегнати. Ќикога не подцен€вайте потенциала на човешкото т€ло!

¬итамин B-17 се открива в естествен вид в много. јко €дете храни, съдържащи витамин ¬-17, т€лото ви ще знае какво да прави с т€х. ¬сички други животни инстинктивно го прав€т. ѕриемете го като профилактика на рака от страна на природата. —амо дето модерната медицина не € позвол€ва.

ƒ-р Џрнст  ербс от —ан ‘ранциско открива лечебните свойства на витамин ¬-17 през 1923 година. —иновете му д-р Џрнст  ребс младши и д-р Ѕра€н  ербс продължават изследвани€та на баща си през 1952 г., прецизирайки хранителните свойства на лаетрила (¬-17).

Ќа база на своите изследвани€ брат€та  ербс см€тат, че рака не се причин€ва от нахлуваща отвън сила, а по-скоро от неизправности в нормалните механизми вътре в самото т€ло. “е определ€т рака като Сзабол€ване, породено от недостициТ. Ќенормалната работа на механизмите в т€лото, според изследвани€та им са в резултат на недостига на определени химикал, които те конкретно идентифицират като витамин ¬-17, както и на недостига на ензимите, познати като трипзини, произвеждани в панкреаса.

Ѕрат€та  ербс откриват естествен безлекарствен метод, помагащ в превенци€та на рака. Ќо откритието им не е лично т€хно. √одини преди разработките на докторите  ербс, лекарите ƒжордж ”уд и ‘ранклин Ѕах публикуват справочник през 1833 година, в който описват амигдалина, извличан от B-17, като обичайно лечение за широк спектър от болести и разстройства.

¬итамин B-17 също е наричан и нитрилозид, който е основата на лаетрила, амигдалин и пруназин. Ќаред с панкреатични€ ензим трипзин, те заедно формират естествена бариера срещу растежа на раковите тумори. јко редовно €дем храни, съдържащи които и да било нитрилозиди, собствените имунни механизми на т€лото могат естествено да се преборват с формиращите рака клетки. Ќо ако храни, съдържащи тези особено важни витамини не се консумират (нито произвеждат) редовно, механизмите на природата не могат да действат ефективно срещу натрупването на факторите, формиращи рака и безбройните дегенеративни забол€вани€.

≈то това се случва с хората днес. ќколната среда в развитите страни е не само замърсена в опасни размери, но и все повече храни биват промен€ни от сами€ човек и вече не са естествени. —ъвременните изсушавани чрез замраз€ване, обезмаслени, несъдържащи захар, несъдържащи калории, непозвол€ващи качването на килограми, годни за третиране в микровълнови печки, изкуствени заместители на храната не съдържат нитрилозиди. ѕовечето производители на храни дори не зна€т какво представл€ват нитрилозидите. Ќикога в истори€та на човечеството храненето не е било така доминирано от изкустевни храни, наситени с консерванти и вредни за здравето химикали, както днес. ƒнешното храна вече не е хранителна.

¬ кра€ на седемдесетте години на двайсти век д-р ’аролд ћанър, председател на ‘акултета по биологи€ на ”ниверситета Ћайола, „икаго, »линоис изучава ц€лостно полезните свойства на лаетрила (B-17). –аботата му е уважавана и считана за едно от първите непредубедени изследвани€ след тези на  ербс през двайсетте години на двайсти век. ћанър съобщава, че лаетрилът на практика не е токсичен.

ƒ-р ћанър използва лаетрила в научните си изследвани€ наред с витамин ј и с храносмилателни ензими и открива, че производството на антитела е стимулирано да действа срещу спонтанни тумори на гърдата при лабораторните мишки включени в експеримента. “ой изучава резултатите на пълна регреси€ в 76 процента от лекуваните мишки с тумори на млечната жлеза.

ƒ-р ћанър счита, че лаетрилът дава най-добри резултати когато е използван заедно с храносмилателни ензими, добре балансиран хранителен режим и с витамин ј.

Ќ€ма лекар с повече клиничен опит в използването на лаетрила от ≈рнесто  онтрерас от болницата  онтрерас в “ихуана, ћексико, бившата болница Сќазис на надеждатаТ. ƒ-р  онтрерас използва лаетрил от повече от четиридесет години при хил€ди диагнозирани с терминален рак пациенти и се радва на внушителни успехи.

≈дин от пациентите на д-р  онтрерас е мъж, страдащ от рак на дебелото черво в напреднала фаза. „рез лечени€та с лаетрил в комбинаци€ с процедури за детоксикаци€ и правилно приемане с витамини,  онтрерас усп€ва да спре развитието на рака на сво€ пациент. ћъжът жив€л повече от петнайсет години след предречената му смърт.

» още малко за витамин ¬-17: ‘акт е, че за народи, които се хран€т с храни, богати на ¬-17, ракът е непознат. ѕример за това са жителите на долината ’унза на границата между »нди€ и ѕакистан, за които кайси€та, чиито костилки са богати на витамин ¬-17, е неизменна част от хранителни€ режим. ¬с€ка пролет с напъпването на кайсиевите дръвчета, те престават да поемат храна и единственото, което консумират е специфична местна напитка, приготвена от сушени кайсии и вода. “ази т€хна така наречена гладна пролет те провеждат в период от 2-3 месеца до узр€ването на кайсиите, като през този период организмът бива захранен с балансирано количество амигдалин.

¬итамин ¬-17 може да се счита ефективно средство за превенци€ срещу рака, ако е приеман редовно чрез из€ждане на н€колко горчиви €дки от типа на горчиви€ бадем, кайси€ или €бълка.

≈то и списък с богатите на витамин ¬-17 храни:

- пореч (крес)
- спанак
- бамбукови кълнове
- алфаалфа кълнове (кълнове от люцерна)
- кълнове от леща
- цели €дки
- кълнове от папуда (азиатско бобово растение)
- смлени €дки
- кълнове от леблеби€
- €бълкови семки
- кайсиеви €дки

ƒжанет ’ал

»зточник: zdravivsekiden.com

 

–С–ї–∞–≥–Њ–і–∞—А—П —В–Є, —З–µ —Б–њ–Њ–і–µ–ї—П—И —В–∞–Ј–Є –њ—Г–±–ї–Є–Ї–∞—Ж–Є—П —З—А–µ–Ј –±—Г—В–Њ–љ—З–µ—В–∞—В–∞ –Њ—В–і–Њ–ї—Г

–Р–Ї–Њ —Б—В–∞—В–Є—П—В–∞ —В–Є –µ –±–Є–ї–∞ –≤–∞–ґ–љ–∞, –њ–Њ–ї–µ–Ј–љ–∞ –Є–ї–Є –Є–љ—В–µ—А–µ—Б–љ–∞ - –њ–Њ—Б—В–∞–≤–Є –Є –Њ—Ж–µ–љ–Ї–∞!
–Ч–∞ —Ж–µ–ї—В–∞ –µ –љ—Г–ґ–љ–Њ –і–∞ –љ–∞—В–Є—Б–љ–µ—И –µ–і–љ–∞ –Њ—В –њ–µ—В—В–µ –Ј–≤–µ–Ј–і–Є—З–Ї–Є!
(6 оцени(ха), резултат: 4,00 от максимално 5)
Loading...Loading...

–Ь–Њ–ґ–µ –і–∞ —Е–∞—А–µ—Б–∞—И –Њ—Й–µ:

«а ползите от €бълкови€ оцет
ѕо нашите географски ширини оцетът се ползва с особено доверие не само към вкусовите, но и към лечебните качества още от далечното...
„етири метода за приготв€не на храни за максимизиране на хранителните вещества, по-здравословни от готвенето
ѕоради лошите земеделски практики и прекомерната преработка на хранителните продукти, храната, ко€то стига до чини€та ни обикновено...
 исело зеле и зелева чорба - какво не знаем?
Ѕългарската кулинарна традици€ и народна медицина използват киселото зеле и киселата ферментирала зелева чорба като храна и лекарство ...
Ѕио ≈ко 5 лв връзката - а каква е истината ....
¬ наше село плъзна епидеми€ от биоеко Уфермерски магазиниФ Ц по три на пр€ка. ¬с€ко нещо, за което попиташ се п...
„ервеното цвекло лекува поне 15 болести
ќколо 800 г. пр. ’р. един асирийски текст описва цвеклото раст€що във ¬ис€щите градини на ¬авилон, като едно от чудесата на древни...
ѕолезни рецепти с вино от лечител€ ѕетър ƒимков
“ози път ще се запознаем с н€колко полезни рецепти с вино от народни€ лечител ѕетър ƒимков. “е са изпитани и доказано действащи ƒокато б...
–уски учени откриха неизвестно досега природно €вление, об€сн€ващо силата на хомеопати€та
ќткритието, вече признато за сензационно, обещава истински преврат във фармакологи€та и медицината явление, досега неизвестно в п...
 рай на мита за суперхраните, или повече за българските суперхрани
Ќови препоръки в здравословното хранене, поднесени от д-р јндреева Ќа всеки пет години —ветовната здравна организаци€ ...

–Э–∞–њ–Є—И–Є —Б–≤–Њ–µ—В–Њ –Љ–љ–µ–љ–Є–µ

–Э–∞–њ–Є—И–Є –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А –њ—А–µ–і–Є –≤—Б–Є—З–Ї–Є –њ–Њ “ѕриродната профилактика на рака, витамин B17”

–Ґ–≤–Њ—П—В –Ї–Њ–Љ–µ–љ—В–∞—А

Copyright © 2024 | Google sitemap
–†–∞–Ј—А–∞–±–Њ—В–µ–љ–Њ –Њ—В –•–Є—В–Ю—Д–µ—А—В–∞