Руски учени откриха неизвестно досега природно явление, обясняващо силата на хомеопатията

Откритието, вече признато за сензационно, обещава истински преврат във фармакологията и медицината

Академик Ал. И. Коновалов

Академик Ал. И. Коновалов

Явление, досега неизвестно в природата и дори не предсказано теоретически, откриха руски учени, съобщи тази сутрин руската информационна агенция ИТАР-ТАСС. Откритието, вече признато за сензационно, обещава истински преврат във фармакологията и медицината. Според него се оказало, че лекарствените вещества могат да бъдат ефективни в свръхниски дози. Следователно могат да бъдат създадени ефективни препарати с приложение, примерно, в левкемията.

За това е разказал в свое научно съобщение на заседание на президиума на Руската академия на науките ръководителят на изследователския колектив академик Александр Коновалов.

Съобщението е в строго академична форма и название – „Образуване на наноразмерни молекулярни ансамбли (наноасоциати) в силно разредени водни разтвори“. Известно е, че при разреждането на разтвор с вода той губи свойствата си толкова повече, колкото повече вода се добавя. Достатъчно е да се сравнят качествата на чистия спирт, 40-процентната му смес с вода и разтворът, в който остава само половин процент спирт.

В хода на 6-годишните си изследвания група руски учени обаче установили, че на подобни класически представи съответстват само 25% от разтворите. Затова пък останалите 75 процента „се държат некласически: свойствата им се изменят неочаквано“, отбелязал академик Коновалов.

Това явление се забелязва само във високоразредените водни разтвори – чак до 10 на минус 20-та степен от мола (единица за количеството вещество) на 1 литър вода. Именно при такива нищожни концентрации някои разтвори получават нови физико-химични, и което е особено важно, нови биологични свойства, които не би трябвало да съществуват според сегашните научни представи. Детайлите са важни за тесните специалисти, но за широката публика новото руско откритие обещава видими промени в медицината и фармакологията: при усвояването на съответните технологии ще може да се получават нужните лекарствени ефекти в ултраниски лекарствени дози.

Според учените новите свойства на свръхразредените разтвори се образуват наноразмерни молекулярни ансамбли, наречени от авторите на изследването „наноасоциати“. Размерът на наноасоциатите варира в зависимост от степента на разреждане на разтворите нелинейно и не монотонно: от няколко десетки до няколко стотин нанометра. При това необходимо условие за образуването на наноасоциати е наличието на външно естествено електромагнитно поле, което може да се окаже един от каналите за влияние на електромагнитните полета върху живите организми.

„Наноасоциатите диктуват свойствата на тези разтвори – заявил акад.Коновалов. – Именно тяхното образуване е причината за некласическото поведение на разтворите. Причината е променената структура на разтвореното вещество. Каква точно е тя – засега не знаем. Това е предизвикателство пред физиците, биолозите и биохимиците“.

И тъй като явлението не било предсказано дори теоретически, то предстояла „съществена трансформация на нашите представи за природата, според акад.Коновалов.

(Бел. ред.: Биологичното въздействие на многократно разредените вещества отдавна се използва в хомеопатичната медицина. Проблемът е, че до момента няма научно обяснение за механизма на въздействието й, поради което тя все още е отричана от повечето класически лекари – въпреки очевидната й ефективност. Както изглежда, новото руско откритие предлага фундамент за легализирането на хомеопатията и според строго научните критерии. Колективът на акад.Александр Иванович Коновалов си е извоювал широко международно признание. От 1995 г. провежда изследвания в най-новата област на химическата наука – супрамолекулярната химия, и вече е внедрил в практиката ефективен стимулатор на ръста на растенията – препарата „Мелафен“, който действа в крайно ниски концентрации – 10 на минус 10-та степен. С активното му участие през 2005 г. е създадено и работи научното европейско обединение SupraChem – „Супрамолекулярни системи в химията и биологията“.)

Източник: stzagora.net

 

Благодаря ти, че споделяш тази публикация чрез бутончетата отдолу

Ако статията ти е била важна, полезна или интересна - постави и оценка!
За целта е нужно да натиснеш една от петте звездички!
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 оцени(ха), резултат: 4,25 от максимално 5)
Loading...Loading...

Може да харесаш още:

Зелен чай за отслабване? Да! Ето как!
Въпреки че, много хора се обръщат към екстемни дие...
Мурсалски чай - за какво помага и как се приготвя
Мурсалският чай (лат. Sideritis scardica) е една о...
Забраненият витамин: B15
Ето обещаната статия за важния витамин В15 със съд...
Бабините рецепти за лечение
Главоболие, кашлица, настинки, рани... Бабите ни...
Прясното зеле - магнит, който изтегля болестите от човешкото тяло
Този път няма да ядем прясно зеле, а ще използва...
Упражнения помагат при разширени вени
С подходящи упражнения при разширени вени ще м...
Полезни рецепти с вино от лечителя Петър Димков
Този път ще се запознаем с няколко полезни рецепти...
Естествени заместители на съвременните химически болкоуспокояващи
Днес, медикаменти като ибупрофен или диклофена...

Напиши своето мнение

Напиши коментар преди всички по “Руски учени откриха неизвестно досега природно явление, обясняващо силата на хомеопатията”

Твоят коментар

Copyright © 2023 ПУКНИЦА. НЕТБГ | Google sitemap
Разработено от ХитОферта